top of page

Projecten

Screenshot 2022-11-15 at 12_02_23.webp

Circulair bagger consortium  (CBC)

In 2023 gaat Blauwe Bagger samen met Waterweg, Noorderwind en verschillende belangrijke stakeholders binnen de baggerketen zoals waterschappen, gemeenten, provincies en baggeraars het Circulaire Bagger Consortium aftrappen. In dit consortium wordt de gehele baggerketen betrokken met als uiteindelijke doel een circulaire baggerketen waarbij elke stakeholder weet wat er van haar verwacht wordt zodat we samen de circulaire doelstellingen: een volledig circulaire economie in Nederland in 2050, kunnen behalen!

Gemeente Rotterdam - Kickoff  

In november 2022 is Blauwe Bagger begonnen met een onderzoek in opdracht van de gemeente Rotterdam. Tijdens het onderzoek kijken we naar de huidige baggerketen in Rotterdam en omgeving en de circulaire mogelijkheden voor de baggerspecie. De bevindingen van dit onderzoek zullen in februari 2023 gepresenteerd worden middels een rapport en een presentatie aan belanghebbenden binnen de gemeente Rotterdam.

BLUE-CITY-LAB-HIRES-Jacqueline-Fuijkschot-2-scaled.jpg
BLUE CITY.jpeg

BlueCity circulair challenge 

Blauwe bagger is ontstaan als een spin-off van de bluecity circular challenge in Rotterdam. Deze challenge stond volledig in het teken van het opwaarderen van laagwaardige reststromen. Hierbij hebben wij aangetoond dat baggerspecie voornamelijk bestaat uit zand, klei en organisch materiaal. En ook fosfaat en stikstof kunnen uit baggerspecie gewonnen worden. Verder hebben we laten zien dat het effectief scheiden van deze grondstoffen uit baggerspecie op kleine schaal mogelijk is.

bottom of page